راهنمای فریت بار مسافری
فریت بار مسافری به ارسال هوایی بار از گمرک فرودگاهها و به صورت غیر همراه مسافر اطلاق میشود. به طور کلی همه کالاهایی که به عنوان لوازم شخصی مسافر تلقی میشوند را میتوان به صورت فریت بار مسافری هم به مقصد ارسال کرد. فریت بار مسافری به نسبت جریمه اضافه بار هزینه کمتری برای مسافر دارد و از نظر اقتصادی کاملاً مقرون به صرفه است. این راهنما در مورد فریت بار مسافری است. راهنمای سفیران تلاش دارد به سؤالات اصلی شما در مورد فریت بار مسافری پاسخ دهد تا با دیدی روشنتر از این خدمت استفاده کنید. لطفاً در ادامه همراه ما باشید.
چه کالاهایی را میتوان فریت کرد؟
همه کالاها را میتوان با فریت بار مسافری به مقصد فرستاد. البته اگر جزو کالاهای ممنوع نباشد. در اینجا به برخی کالاهای مجاز برای فریت بار اشاره میکنیم:
-
چمدان و البسه و لوازم شخصی:
احتمالاً لباسها و پوشاک شما و خانواده آنقدر هست که دو یا سه چمدان را پر کند و تعداد چمدان شما بیشتر و بیشتر شود. در این صورت دیگر حمل این تعداد چمدان همراه مسافر امکانپذیر نیست. گاهی هم بردن لوازم شخصی مثل آلبومها و یادگاریها برایتان دستوپا گیر خواهد بود.
-
آثار هنری و تابلوهای نقاشی
بعضی از کالاها در فریت بار حساسیت بالایی دارند. مثل تابلوهای نقاشی و آثار هنری. فریت آثار هنری و تابلوهای نقاشی زمانی صورت میگیرد که شما بخواهید تابلوهای شخصیتان را برای نصب در خانه جدید یا هدیه به دوستان با خود به کشور مقصد ببرید و احتمالاً حجم و ابعادش کمی دستوپا گیر است و باید تحت مراقبتهای ویژه ارسال شود.
-
فرش و صنایعدستی
فرش و صنایعدستی ایران را همه میشناسند. گاهی مسافران میخواهند فرش و صنایعدستی را به بهانههای گوناگون به خارج از کشور ببرند. داشتن یک یادگاری از وطن یا هدیه به دوستان و استفاده روزمره در خانه جدید. این کالاها هم قابل فریت شدن هستند.
-
کتب درسی و متون مذهبی
دانشجویان و علاقهمندان به کتاب و محصلان حوزهها و مدارس دینی متقاضیان اصلی ارسال اقلامی مانند کتب درسی و متون مذهبی به خارج از کشور هستند. گاهی حمل کتابهای سنگین برای دانشجویان عازم کشورهای خارجی دشوار است. همینطور محصلان خارجی حوزهها نیز گاهی با بردن کتابهای حجیم مربوط به تحصیلشان دچار مشکل میشوند.
-
تجهیزات ورزشی
یکی دیگر از ابزار و وسایلی که شرکت سفیران میتواند بهعنوان بار مسافری به کشورهای دیگر ارسال کند، تجهیزات ورزشی است. کم نیستند مهاجران و مسافران ورزشکاری که به وسایل ورزشیشان بسیار اهمیت میدهند و البته حمل آن در سفر کمی دشوار است. مثل وسایل کوهنوردی، سوارکاری، قایقرانی و … . این دلایل سبب میشود تا ورزشکاران ابزارهای ورزشیشان را به فریت بار بسپارند.
شرکت خدمات فریت بار و کارگوی سفیران سالهاست که در زمینه بستهبندی تخصصی و ارسال بار به اقصی نقاط دنیا فعالیت میکند؛ تلاش سفیران همواره بر این بوده است که محمولههای باری با حداکثر ایمنی و سرعت و مناسبترین هزینه حمل ارسال شوند. دفتر شرکت سفیران در فرودگاه امام خمینی، ترمینال کارگو، دفتر شماره سیزده قرار دارد. لطفاً با شماره 88830215 تماس بگیرید.
آیا حضور مسافر جهت فریت بار مسافری الزامی است؟
الزاماً خیر، نزدیکان مسافر هم میتوانند این کار را انجام دهند. مطابق قوانین گمرک ایران، مسافر و یا یکی از اقوام درجه یک او به همراه مدارک شناسایی و بلیت و پاسپورت مسافر برای فریت بار هوایی، باید حضور داشته باشند.
بستهبندی مناسب جهت فریت بار مسافری و لوازم شخصی
به طور کلی بستهبندی بار در فریت بار مسافری باید طوری باید باشد که مانع از آسیب بار در طول حمل و نقل و در طی پرواز شود. این بستهبندیها باید استاندارد، تائید شده، مرتب و در نهایت مستحکم باشند. برای نمونه لوازم شکستنیای مثل قاب عکس و آینه را میبایست در نایلون حبابدار یا ضربهگیرهای دیگر پیچید و در جعبههای چوبی مناسب قرار داد. میتوان فضای داخل جعبهها را با ضربهگیرهای مخصوص پر کرد. یا چمدان و ساک را باید گونی پیچ کرد تا وسایل محتوی آن به بیرون نریزند.
اگر کالایی مطابق قوانین بینالمللی در گروه کالای خطرناک قرار بگیرد، باید کاملاً طبق دستورالعملهای مدون و تائید شده، بستهبندی و حمل شوند. سفیران شرکتی تخصصی در زمینه بستهبندی انواع بار است. این شرکت در بستهبندی بارهایی مثل لوازم شخصی، منزل، دانشجویی، حیوانات خانگی و … تبحر و تجربهای طولانی دارد. در صورتی که در مورد بستهبندی بار مسافری نیاز به مشاوره و کمک داشتید میتوانید با شماره 88830215 این شرکت تماس بگیرید.
کالاهای ممنوع جهت فریت بار مسافری
مطابق قوانین انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی (IATA) حمل و ارسال هوایی بعضی از وسایل که ممکن است برای هواپیما یا مسافر خطرناک باشد، ممنوع است. این وسایل جزو مواد و کالای خطرناک دستهبندی میشوند؛ به عنوان مثال ارسال عطر، ادکلن، اسپری، شامپو، نرمکننده، مواد آرایشی، الکل، شربت، آبلیمو، سرکه، ترشیجات با هواپیما امکانپذیر نیست. البته شامپو، نرمکننده، مواد آرایشی طبق بسته بندی خاص در موارد تجاری قابل ارسال است.
از سوی دیگر قوانین گمرکی ایران خروج برخی اشیا و اوراق را از کشور ممنوع کرده است. مطابق این مقررات، ارسال اشیای قیمتی و باستانی، کتب خطی و چاپ سنگی، طلا و نقره، سنگهای قیمتی، ارز و پول رایج کشور، آثار فرهنگی و هنری عتیقه، قالی و قالیچه دستبافت (عتیقه)، اسلحه، مهمات و تجهیزات نظامی و فیلم از ایران ممنوع است.
زمان مناسب برای فریت بار مسافری
پذیرش بار در گمرک فرودگاهی کشور از ساعت هشت الی دو بعد از ظهر شنبه تا چهارشنبه انجام میشود. فرستنده باید در فاصله چند روز مانده به پرواز، بار خود را برای انجام تشریفات گمرکی به ترمینال بار فرودگاه امام خمینی حمل نمایند. سفیران میتواند حمل بار شما از درب منزل تا فرودگاه را بر عهده بگیرد. در صورت احتیاج به این خدمت سفیران، میتوانید با شماره 88830215 تماس حاصل نمایید.
محاسبه هزینه حمل فریت بار مسافری
نرخ حمل فریت بار مسافری به وزن و حجم بار شما، تعرفه شرکت هواپیمایی و مقصد مورد نظر شما بستگی دارد. به طور کلی شرکتهای هواپیمایی برای محاسبه هزینه حمل، وزن بار را مبنا قرار میدهند؛ روال کار به این صورت است که ابتدا وزن باسکولی بار بستهبندی شده اندازه گرفته میشود و با وزن حجمی مقایسه میشود. هرکدام از این دو که بیشتر باشد به عنوان وزن بار در بارنامه ثبت میشود. وزن حجمی بار باید از طریق فرمول به دست بیاید؛ برای این منظور طول، عرض و ارتفاع بار بستهبندی شده به سانتیمتر اندازه گرفته میشود، سپس این اعداد در هم ضرب شده و بر 6000 تقسیم میشود. عدد به دست آمده وزن حجمی بار به واحد کیلوگرم است. همانگونه که اشاره شد این عدد با وزن باسکولی بار مقایسه شده و عدد بیشتر انتخاب میشود. شرکتها برای راحتی، وزن یک متر مکعب بار را معادل 167.8 کیلوگرم در نظر میگیرند و این عدد را مبنای محاسباتی خود قرار میدهند. تصور کنید اگر یک متر مکعب بار شما 100 کیلوگرم وزن باسکولی داشته باشد، ایرلاین وزن بار شما را 167.8 کیلوگرم در نظر خواهد گرفت؛ اما اگر یک متر مکعب شما 300 کیلوگرم وزن داشته باشد، ایرلاین همان 300 کیلوگرم را در بارنامه ثبت میکند.
هر چقدر بار سنگینتر باشد، ایرلاین به ازای هر کیلو، نرخ کمتری میگیرد. به خاطر همین ایرلاین بارها را به چند دسته تقسیم میکنند.
- مینیموم
- نرمال
- 45 کیلوگرم (بین 45 تا 100 کیلوگرم)
- 100 کیلوگرم (بین 100 تا 250 یا 300 کیلوگرم)
- 250 یا 300 کیلوگرم (بین 250 یا 300 تا 500 کیلوگرم)
- 500 کیلوگرم (بین 500 تا 1000 کیلوگرم)
- 1000 کیلوگرم (بیشتر از 1000 کیلوگرم)
نرخ مبنای گروه اول از گروه آخر به مراتب بیشتر است؛ یعنی اگر بار شما 45 کیلوگرم وزن داشته باشد، فرضاً برای هر کیلو 25/5 دلار آمریکا از شما گرفته خواهد شد ولی اگر بار 1000 کیلوگرم باشد، برای هر کیلو به طور مثال 20/1 دلار آمریکا برای شما فاکتور میشود. برای اطلاعات بیشتر در مورد هزینه فریت بار خود میتوانید با شماره 88830215 تماس بگیرید.
در کنار هزینه فریت بار ممکن است هزینههای دیگری نیز بابت فریت بار مسافری گرفته شود. سایر هزینهها در هواپیماییهای مختلف میتواند شامل موارد زیر باشد:
1- هزینه صدور بارنامه
2- مالیات بر ارزش افزوده
3-هزینه X-RAY
بهترین زمان دریافت بار در مقصد در فریت بار مسافری
به طور کلی زمان رسیدن بار به عوامل زیر بستگی دارد:
1) تعداد پرواز هواپیمایی از کشور مبدأ
2) رزرو هواپیمایی حملکننده برای مسیر مورد تقاضا
3) قوانین ترانزیت کشور ثالث
با این تفاسیر باید گفت که به طور معمول در فریت بار، محمولهها بین چهارتا پنج روز به مقصد میرسند. البته این برای موارد عادی است، در موارد ضروری و بنا به درخواست مسافر، شرکت فورواردر میتواند محموله را در اولویت قرار دهد و در فاصله کوتاهتری به مقصد برساند.
هزینههای جانبی در فریت بار مسافری
برای ارسال بار در فرودگاه مبدأ، باید هزینههایی را بابت خدمات فرودگاهی به سیستم خدمات فرودگاهی پرداخت کرد. این هزینهها به شرکتهای هواپیمایی و فورواردر ارتباطی پیدا نمیکند و بیشتر برای باسکول و بستهبندی مجدد در فرودگاه است.
تحویل بار مسافری در کشور مقصد
مطابق رزرو بار، پس از تماس با ایرلاین در کشور مقصد و تائید رسیدن بار، میتوانید با مدارک شناسایی نسبت به ترخیص کالا از فرودگاه اقدام کنید. توجه داشته باشید که قوانین انبارداری و گمرکی در کشورهای مختلف با هم متفاوت است. این به این معناست که ممکن است از شما مدارک اختصاصی خواسته شود و یا هزینهای بابت نگهداری و ترخیص اخذ شود؛ بنابراین بهتر است پیش از هر چیز با این قوانین آشنا باشید. پیشنهاد میکنیم برای آگاهی در این مورد با شرکت سفیران تماس بگیرید و با مشاورین این شرکت صحبت کنید. توجه داشته باشید که فرستنده و گیرنده، نسبت به دریافت بار متعهد هستند و اگر برای تحویل بار اقدام نکنند، باید هزینههای بازگشت یا معدوم کردن آن را بپردازند.
تصحیح اطلاعات بارنامه در فریت بار مسافری
اگر در بارنامه مشکلی و یا اشتباهی وجود داشته باشد، تصحیح آن باید صرفاً توسط فرستنده و در دفتر نمایندگی هواپیمایی در کشور مبدأ انجام شود. برای این کار فرستنده کالا باید به صورت کتبی اصلاحات خود را به این شرکت اعلام کند. این کار برای بعضی ایرلاین ها شامل هزینههایی خواهد بود.
در صورت آسیب رسیدن به محموله (در کشور مقصد) چه باید کرد؟
در مرحله اول باید از خسارت وارد شده عکس و فیلم تهیه کرد، بعد این خسارت وارد شده را صورتجلسه کرده و در نهایت با مراجعه به دفتر شرکت هواپیمایی در شهر مقصد و یا وبسایت آن، صورتجلسه را گزارش و ثبت کند. دریافت خسارت از ایرلاین پروسهای زمانبر است و پس از طی تشریفات اداری توسط شرکتهای بیمه مورد بررسی قرار گرفته و پس از تائید نهایی کارشناسان بیمه انجام خواهد گرفت. به علت اینکه پروسه حمل بنا بر قرارداد رسمی بین شرکت هواپیمایی، شخص فرستنده و گیرنده انجام شده است، تمامی امور پیگیری جهت دریافت خسارت میبایست توسط طرفین قرارداد در بارنامه یعنی شرکت هواپیمایی، فرستند و گیرنده انجام شود. با این تفاسیر افراد دیگر، مثل شرکتهای فورواردر، از نظر حقوقی قابلیت پیگیری و یا دریافت خسارت از شرکت هواپیمایی را نخواهند داشت. برای اطلاعات بیشتر در این مورد به راهنمای خسارت به بار؛ راهنمای دریافت غرامت از ایرلاینها مراجعه کنید.
سخن پایانی
شرکت سفیران بیش از سه دهه است که در زمینه حمل هوایی و نزدیک به چهار نسل است که در صنعت حمل و نقل فعالیت میکند. سفیران به عنوان یکی از شرکتهای با تجربه و متبحر در فریت بار، خدماتی چون پیک آپ و حمل بار از تمام کشور به فرودگاه، بستهبندی حرفهای و انجام تشریفات گمرکی در فرودگاه امام خمینی و سایر فرودگاهها را برای مشتریان انجام میدهد. همچنین بیمه تکمیلی محمولهها را از طریق شرکتهای بیمه معتبر بر عهده میگیرد. سفیران امکان پیگیری آنلاین بار را نیز برای مشتریانش فراهم کرده است.
سفیران بار شما را در سلامت کامل، در اسرع وقت و با حداقل هزینه به هر مقصدی در دنیا، حتی دورترین کشورها، ارسال میکند. لطفاً برای گرفتن مشاوره، کسب اطلاعات بیشتر و شروع همکاری با شماره 88830215 تماس بگیرید.